Wyposażenie kebaba

Popularność miejsc gastronomicznych serwujących kebab w ostatnich latach wcale nie spada. To klasyczne tureckie danie stale cieszy się zainteresowaniem. Wpływa na to orientalny smak pieczonego mięsa i przypraw oraz krótki czas oczekiwania na potrawę. Biorąc pod uwagę ofertę GastroProdukt.pl, podpowiadamy jakich produktów będziesz potrzebował, żeby Twój punkt gastronomiczny dobrze funkcjonował. Dowiesz się, jak wybrać:

  • wydajny opiekacz kebab,
  • akcesoria chłodnicze i magazynowe,
  • pozostały sprzęt do kebaba.

Wydajny opiekacz kebab

Opiekacz to najważniejszy element każdego punktu gastronomicznego serwującego kebab. Zamontowane w nim grzałki  i mechanizm obracający zapewniają dokładne przypieczenie mięsa. Niezależnie od tego, czy wybierzesz mięso drobiowe, czy baraninę, opiekacz kebab musi znaleźć się w Twoim punkcie gastronomicznym. Jeśli wybrany punkt ulokowany jest w miejscu ze sporym ruchem, powinieneś zadbać o kilka opiekaczy.

Konstrukcja większości opiekaczy jest klasyczna i różnią się one głównie mocą grzania oraz rozmiarem. Najpopularniejsze są opiekacze zasilane paliwem gazowym, które są jednocześnie ekonomiczne i wydajne. Dodatkowo nadają ciekawego aromatu pieczonym potrawom. W porównaniu do nich opiekacze elektryczne są znacznie mniej wydajne, choć można je stosować w punktach, w których są problemy z siecią gazową. Jeśli zainteresowały Cię gazowe opiekacze, zobacz produkty proponowane przez GastroProdukt.pl.

opiekacz kebab

Akcesoria chłodnicze i magazynowe

Wyposażenie kebaba to nie tylko opiekacz do mięsa. Kompletną potrawę zazwyczaj stanowią także dodatki w postaci sałatki z warzyw. Żeby utrzymać jej świeżość przez cały dzień, warto zadbać o skuteczne akcesoria chłodzące. Mogą to być przeszklone witryny, które staną się jednocześnie miejscem do prezentacji asortymentu. Wówczas klienci samodzielnie mogą wybrać potrzebne dodatki i rodzaj ulubionej sałatki. Dodatkowo powinieneś zadbać także o witrynę chłodzącą prezentującą napoje, które często stanowią poważne źródło dochodu.

Składniki na sałatki czy mięso powinno być przechowywane w niskiej temperaturze.

W związku z tym wszystkie akcesoria do magazynowania powinny być jednocześnie wyposażone w agregaty chłodzące. Na zapleczu warto postawić na szafy chłodnicze, które będą stanowiły powierzchnię magazynową. Ilość i wielkość tych urządzeń należy dostosować do rozmiarów punktu gastronomicznego. Dzięki temu w parze z wydłużeniem świeżości produktów pójdą także niskie koszty eksploatacji urządzeń.

Pozostały sprzęt do kebaba

Dodatkowe akcesoria i sprzęt do kebaba zależą głównie od Twoich pomysłów na działalność. Podstawowym elementem dodatkowego wyposażenia powinno być urządzenie do smażenia frytek. Mogą one stanowić dodatek do potrawy lub samodzielne danie serwowane z wieloma sosami. Do pieczenia ciasta przydatne będą płyty grzewcze. Takie urządzenie przyda się także do pieczenia naleśników czy innych placków mącznych. Warto sięgnąć także po opiekacze i niewielkie grile elektryczne. Jeśli chcesz wprowadzić także kilka dań stołówkowych, nie możesz zapomnieć o bemarach gastronomicznych. W tych pojemnikach ze stali nierdzewnej na długo utrzymasz wysoką temperaturę dań.

Jeśli nadal nie jesteś zdecydowany, jaki sprzęt będzie Ci potrzebny, może zainspiruje Cię asortyment, który znajdziesz na stronie gastroprodukt.pl/kebab. Profesjonalne urządzenia i akcesoria mogą zainspirować Cię do rozwinięcia działalności. Po produkty możesz też sięgnąć w czasie prowadzenia działalności, kiedy tylko nowe urządzenia mogą zapewnić Ci dalszy rozwój.

sprzęt do kebaba

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here