dezynfekcja wrocław

Salmonella, gronkowiec złocisty, bakteria e. coli czy laseczki jadu kiełbasianego. To chorobotwórcze drobnoustroje, które są postrachem każdego przedsiębiorcy prowadzącego restaurację, stołówkę, catering czy bar szybkiej obsługi. Ich wykrycie na terenie firmy przez sanepid kończy się zazwyczaj zamknięciem lokalu i koniecznością wezwania profesjonalistów, którzy będą w stanie przeprowadzić odpowiednie zabiegi takie jak dezynfekcja.

Dezynfekcja polega bowiem na niszczeniu takich chorobotwórczych bakterii oraz ich form przetrwalnikowych za pomocą odpowiednio dobranych środków chemicznych, fizycznych i przy pomocy naturalnie występującego w atmosferze ozonu. Skuteczność takich zabiegów zależy oczywiście od wielu czynników, bowiem wystarczy wyjątkowo odporny gatunek bakterii, który spowoduje, że dezynfekcja będzie musiała być powtórzona.

Dezynfekcja Wrocław – czym odkażane są powierzchnie?

Dobrze przeprowadzona dezynfekcja sprawia, że zarówno odkażane powierzchnie jak i powietrze stają się bezpieczne dla zdrowia człowieka. Stają się bowiem wolne od alergenów, bakterii, wirusów, grzybów oraz pleśni. Kluczowym elementem jest odpowiedni dobór metody: począwszy od zwykłej chemicznej polegającej na oprysku grubokroplistym aż oprysk uzupełniony zamgławianiem termicznym i zamgławianiem ULV. Doboru najlepszej metody dokonuje firma dezynfekcyjna Wrocław. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że w niektórych przestrzeniach stosowanie środków chemicznych jest wykluczone – w takim przypadku dezynfekcja jest przeprowadzana poprzez ozonowanie a następnie zamgławianie termiczne za pomocą suchej zatomizowanej pary.

Jak pracuje firma dezynfekcyjna Wrocław?

Pojawienie się drobnoustrojów jest pierwszym sygnałem, że warto wezwać profesjonalistów. Dobra firma dezynfekcyjna na miejscu powinna wykonać inspekcję, która pozwoli na dobór odpowiedniej metody działania. Dezynfekcja powinna zostać wykonana jak najszybciej, by zminimalizować zagrożenie związane z zakażeniem groźnymi chorobami. Po wykonaniu odkażania profesjonalna firma dezynfekcyjna taka jak chociażby Protect24h powinna przekazać swojemu klientowi skrupulatnie wypełniony protokół, który jest dowodem na to, że dezynfekcja została przeprowadzona, a powierzchnie i powietrze są wolne od groźnych drobnoustrojów. Tylko wtedy możemy być pewni, że nasza restauracja czy bar mogą z powrotem przyjmować klientów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here