Opiekacz do kanapek

Biuro to przede wszystkim praca. Trzeba jednak pamiętać, że dobry pracownik potrzebuje odpowiedniego zaplecza, miejsca, gdzie może w spokoju zjeść lunch czy wypić kawę i odetchnąć choć na chwilę od natłoku obowiązków. W zależności od liczby zatrudnionych pracowników, wielkość i charakter zaplecza uwarunkowane są prawnie. Natomiast niezależnie od wielkości biura, dobrze jest zorganizować swoim pracownikom miejsce służące do chwilowego relaksu przy kawie i posiłku.

  1. Jak urządzić kuchnię w pracy?
  2. Opiekacz do kanapek – idealny gadżet do biura.
  3. Jaki opiekacz do kanapek najlepiej się sprawdzi?

Spis Treści

Jak urządzić kuchnię w pracy?

Wielkość i charakter miejsca do spędzania przerw uwarunkowana jest przede wszystkim powierzchnią biura, jak i liczbą zatrudnionych pracowników.  Dobrze jest wydzielić spokojne miejsce, gdzie zmieściłby się niewielki blat roboczy z szafkami oraz mały stolik. Co powinno znaleźć się w pracowniczej kuchni?

Wyposażenie kuchni w pracy.

  • Lodówka – to „must have” biurowej kuchni, w zależności od ilości pracowników lodówka może być większa lub mniejsza, ale zawsze się przyda. Pracownicy często przynoszą sobie jedzenie z domu, smoothie czy jogurty, które potrzebują niższych temperatur.
  • Czajnik elektryczny – do gotowania wody na herbatę.
  • Umywalka – do umycia talerzy bądź rąk.
  • Blat roboczy i szafki – kawałek blatu roboczego potrzebny jest do przygotowania posiłku czy odłożenia naczyń. Szafki pomieszczą podstawowe akcesoria typu talerze i kubki oraz artykuły spożywcze jak kawa i cukier.
  • Ekspres do kawy – każdy zasługuje na dobrą kawę, jak również każdy pracodawca powinien dbać o energię i wydajność pracownika, którą można zwiększyć właśnie za pomocą tego urządzenia. Weźmy pod lupę ekspresy Jura, wokół których będzie gromadził się cały zespół. Urządzenia te pozwalają wybrać spośród szerokiego wyboru napojów kawowych, jak również są wydajne i niewymagające w użytkowaniu. Nie potrzebują także wiele czasu i specjalnych wymagań na konserwację, bowiem wystarczy jeden przycisk i ekspres wykona większą część roboty samodzielnie.
  • Mikrofalówka lub opiekacz do kanapek – niektórzy uważają, że posiłki odgrzewane w kuchence mikrofalowej pozbawione są wartości odżywczych, a nawet są niezdrowe, ale kiedy przerwa trwa 15 minut to dobry sposób na zjedzenie ciepłego posiłku. Dobrym pomysłem jest również zaopatrzenie kuchni w opiekacz do kanapek. Wiele pracowników przynosi do zakładu pracy kanapki, takie zwykłe, jak i te bogatsze w składniki, np. z kawałkami kurczaka. Tego typu sandwicze wymagają podgrzania, dlatego opiekacz do kanapek to doskonałe urządzenie, w kilka chwil możemy zrobić chrupiącą kanapkę.
  • Stolik z krzesłami – dobrze jest zapewnić pracownikom miejsce, w którym będą mogli w spokoju zjeść posiłek czy wypić kawę.

Mniejsze czy większe sprzęty AGD potrzebne do wyposażenia kuchni w pracy możesz łatwo znaleźć i porównać pod względem technicznym i cenowym w sklepie OleOle.

Opiekacz do kanapek – idealny gadżet do biura

Ciepła i pożywna kanapka z rozpływającym się serem i mnóstwem zdrowych dodatków – brzmi jak idealny posiłek na przerwę w pracy!

Opiekacz do kanapek to genialny gadżet dla Twoich pracowników, potrafi stworzyć pyszny i ciepły posiłek w kilka minut. Dodatkowo zajmuje mało miejsca, jest niewielkim i lekkim urządzeniem oraz  łatwo się go czyści. Z pewnością będzie cieszył się dużym powodzeniem wśród pracowników.

Jaki opiekacz do kanapek najlepiej się sprawdzi?

Może się wydawać, że zakup opiekacza do kanapek będzie banalnie prosty. Jednak na rynku jest wiele marek, których propozycje opiekaczy różnią się wyglądem i cechami technicznymi. Zanim wejdziesz na stronę https://www.oleole.pl/sandwicze.bhtml i wybierzesz opiekacz do kanapek idealny do Twojego biura przemyśl zakup i zwrócić uwagę na kilka aspektów:

  • Moc urządzenia – moc opiekaczy waha się od 450W nawet do 1800W, im większa wartość mocy tym opiekacz do kanapek szybciej się nagrzeje i będzie lepiej opiekał kanapki.
  • Płyty opiekacza – w zależności od rodzaju opiekacza w zestawie mamy różne płyty. Najbardziej klasyczne są trójkąty, otrzymujemy wtedy niewielkie kanapki o kształcie trójkąta, opiekacze przygotowują od 2 do 8 trójkątnych kanapek, te płyty polecane są głównie dzieciom, dla których zjedzenie dużych kanapek mogłoby stanowić problem.
    Niektóre modele zawierają dodatkowe płytki do robienia ciastek i gofrów lub do grillowania warzyw.
  • Wymienne płyty – nie wszystkie modele opiekaczy do kanapek posiadają wymienne płyty, czasem warto zainwestować w takie płyty, mamy wtedy więcej możliwości podawania kanapek czy gofrów.
  • Regulowanie temperatury – to rzadka funkcja w opiekaczach, przydaje się tylko wtedy, kiedy urządzenie posiada wymienną płytę do grillowania warzyw.
  • Dodatkowe opcje:

elastyczne zawiasy – ta funkcja przydaje się, jeżeli przygotowujemy kanapki z dużą ilością składników, możemy ustawić wysokość przestrzeni między płytami;

nienagrzewający się uchwyt – to bardzo ważna dodatkowa funkcja, choć przydaje się szczególnie w domu przy obecności dzieci, w zakładzie pracy w pośpiechu również może dojść do poparzenia, czego lepiej unikać. Zagwarantuje nam to nienagrzewający się uchwyt opiekacza do kanapek;

powłoka nieprzywierająca – ułatwi czyszczenie oraz przedłuży żywotność sprzętu;

antypoślizgowa podstawa – zapewni stabilne użytkowanie opiekacza do kanapek oraz bezpieczeństwo użytkownikom urządzenia;

możliwość przechowywania w pionie – kiedy nie mamy zbyt dużego blatu roboczego i każde miejsce w kuchni jest na wagę złota, opiekacz do kanapek możemy za każdym razem chować do szafki po użyciu i ostygnięciu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here